Vliegmaatschappij Jet Airways heeft een onderzoek ingesteld nadat er een ruzie uitbrak tussen een piloot en zijn vrouwelijke copiloot. De ruzie liep zo uit de hand dat beiden piloten de cockpit verlieten en deze leeg achterlieten. Dit is een grove overtreding van de veiligheidsregels voor de luchtvaart.

De ruzie vond plaats op een vlucht van 1 januari van Mumbai naar Londen met 324 passagiers en 14 crewleden aan boord. De piloot zou zijn vrouwelijke collega tijdens een meningsverschil een klap hebben gegeven. De copiloot verliet de cockpit in tranen. De piloot riep zijn collega om via de intercom en vroeg haar terug te komen. Toen dat niet lukte verliet hij zelf de cockpit om de vrouw ervan te overtuigen terug te komen.

Het incident vond al gauw na het opstijgen plaats en negen uur later landde het vliegtuig gelukkig veilig in Londen. De Indian Direcorate of General Civil Aviation heeft naar aanleiding van die incident ook een onderzoek ingesteld. Een woordvoerder van Jet Airways laat weten: ”De veiligheid van onze reizigers en crew staat voorop. Onze maatschappij heeft een zero tolerance-beleid voor welke actie dan ook van zijn werknemers die de veiligheid in het gedrang brengen.”

Dit is niet de eerste keer dat er ruzie is in de cockpit. Deze piloten kregen ruzie en mistten hierdoor de gehele landing waardoor het vliegtuig als ‘gekaapt’ werd opgegeven.