Bij Lil’ Kleine kun je terecht voor een concert of gig, voor vermaak op Instagram (hi gesneuvelde briefjes van 500), voor een frietje en binnenkort ook voor kleding én een avondje stappen.
Café Lil
Lil’ Kleine, Jorik Scholten dus, sprak met Quote honderduit over zijn toekomstplannen, en die zijn niet mis. “Dit jaar open ik ook een feestcafé in Amsterdam en binnenkort start ik mijn eigen kledinglijn. Die deal is onlangs getekend,” aldus Jorik in het blad. Wie nu denkt: ja mooi, maar daar is hij zelf vast niet te vinden achter de bar. Heus wel. Jorik Scholten staat nu ook twee keer per week achter de frituur in zijn frietzaak.

Hoe het feestcafé gaat heten en wanneer je er precies kunt losgaan, is nog niet bekend. Voor nu kun je Lil’Kleine voornamelijk vinden in een ander feestcafé in Amsterdam: De Kleine Cooldown (kijk maar naar zijn Instagram Stories).

Zakenpartners
Of zijn ambitie daarbij blijft? Neen. Lil’ Kleine heeft ook plannen een handeltje te starten met vriend Wesley Sneijder. “Misschien gaan we ooit samen zakendoen, daar hebben we het vaak over,” zegt de ene helft van het zakenduo in spé, eveneens in Quote.

Patatje mayo in Dubai
Sterker nog: Lil’ Kleine heeft plannen om met z’n frietzaak internationaal te gaan. Waar Nederland tal van Aziatische, Mexicaanse en restaurantjes heeft, ziet Jorik het wel voor zich dat mensen in Dubai zijn frietjes in de mayo dopen. “Ik geloof dat friet daar wel een hit kan worden.” We zijn benieuwd.

De frietzaak van Lil’ Kleine op het Rembrandtplein is nu ongeveer een jaar open.