Via een kort geding willen tegenstanders van Zwarte Piet aankomende dinsdag de landelijke intocht van Sinterklaas tegen houden.
De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 november in Zaandam. Maar, als het aan de stichting ‘Majority Perspective’ ligt, gaat deze niet door. Deze stichting heeft een kort geding aangespannen tegen de organisatie van het evenement.

Imgur (foto ter illustratie)
De stichting was tot nu toe onbekend en is opgericht en gevestigd in Utrecht, aldus het AD. Op hun Facebookpagina publiceerden ze het persbericht dat naar de Nederlandse media is gestuurd, waarbij ze het o.a. onderstaande schreven:

“Alle partijen maakten zich schuldig aan het niet naleven van wetten en internationale verdragen, waaronder VN kinderrechten verdragen en anti-racisme verdragen, dit deden ze in georganiseerd verband.”

„Dit kan en mag zo niet meer verder gaan, vandaar dat we via de rechter een verbod gaan afdwingen op de racistische nationale intocht van 17 november a.s. te Zaanstad.”

Zojuist is dit bericht naar de Nederlandse media gestuurd. Persbericht: Kort geding…

Geplaatst door Majority perspective op Donderdag 8 november 2018

Onder meer de gemeente, burgemeester en NTR (de omroep die de intocht uitzend) zijn gedagvaard.

Het AD geeft aan dat de stichting ‘Majority Perspective’ is opgericht door twee actievoerders die ook deel uitmaken van de actiegroep ‘De Graauwe Eeuw’. Eén van de mensen hierachter, Michael van Zeijl, werd eerder dit jaar veroordeeld tot een boete van 300 euro, omdat hij vorig jaar een oproep deed om ‘Sinterklaas dood te schieten’. Dit zag hij zelf als een grap.

Op sociale media kan het kort geding op veel kritiek en onbegrip rekenen. Deel jouw mening hierover in de reacties op Facebook!