De stier werd jarenlang gekweld en als amusement gebruikt. Nu neemt hij eindelijk zijn wraak op de torero.
Waarschuwing: de volgende beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Dat dieren in gevangenschap kunnen worden gezien als een vorm van amusement, kunnen we niet begrijpen. Natuurlijk is het interessant om dicht bij dieren te komen en ze te bekijken, maar doe het dan in hun natuurlijke habitat.

Dieren in een dierentuin zijn meestal uit hun natuurlijke omgeving onttrokken en bevinden zich een leven lang opgesloten. Daarentegen doen dierentuinen vandaag de dag heel erg hun best om verblijven zo natuurlijk mogelijk in te richten en bestaan er fokprogramma’s voor soorten die met uitsterven worden bedreigd.

Echter, een dierentuin is buitengewoon onschuldig als je het vergelijkt met zoiets verschrikkelijks als stierenvechten.

Tijdens stierenvechten betalen mensen om de stierenvechter (of torero) te zien ‘vechten’ tegen een stier. Aan het einde (in sommige landen zoals Spanje) wordt de stier bijna altijd in de arena gedood.

Het Spaanse tijdschrift Mundo Deportivo bericht over een stier die een torero aanviel toen de man op de grond lag, in een poging zichzelf te beschermen.

De stierenvechter zou volgens de krant voor de vijfde keer zijn banderilla (een stok met weerhaken) in de stier steken, toen de dier een kans zag om zichzelf te verdedigen. Een hoorn van de stier opende een 20 centimeter lange wond in de torero.

Je kunt het incident zelf in de onderstaande videoclip zien, maar we waarschuwen wel dat de beelden als schokkend ervaren kunnen worden.

Het is moeilijk de stier iets kwalijk te nemen. Het dier wordt geprikt, bebloed, gekweld en uiteindelijk gedood voor wat precies? Menselijk vermaak?

Wat vind jij van stierenvechten? Deel gerust jouw mening in de reacties op Facebook.