Een familiekat werd gedood nadat het van onder een auto werd gelokt en gebruikt als lokaas voor een hond. De schokkende en sinistere aanval werd uitgevoerd door twee tienerjongens. In de bewakingsbeelden zien we hoe een van de jongens de kat genaamd Sully met een stok van onder de auto jaagt alvorens de hond op hem los te laten en hem te doden.

Het lichaam van de 12-jarige Sully werd door zijn getraumatiseerde eigenaar in de bosjes gevonden nadat een van de jongens de kat over een muur hadden gegooid.

De jongens, van 15 en 17 jaar oud, verschenen dinsdag in de rechtbank nadat ze bekend hadden de kat in mei gedood te hebben in Methyr Tydfil, Zuid-Wales. Beide jongens mogen 10 jaar lang geen huisdier houden, maar bleven bespaard van een gevangenisstraf.
De eigenaars van Sully, die anoniem wensten te blijven, zeiden: “We zijn kapot van verdriet. Sully was zo blij en een lid van onze familie. Zijn dood door deze gemene mensen maakt heel Merthyr Tydfil tot schande.”

De familie controleerde hun bewakingsbeelden nadat hun kat al enkele dagen vermist was. Dat is het moment waarop ze op de schokkende beelden stootten.

Ze zeiden: “Het was vreselijk om te kijken. Ik schreeuwde toen ik Sully om zijn leven zag rennen, maar de hond was veel te snel voor hem. Wat ik die dag zag, zal me voorgoed blijven achtervolgen. Het was alsof een van mijn kinderen werd aangevallen. Het was zo moeilijk om mijn vrouw en kinderen te vertellen dat hij dood was. Ik zal nooit vergeten wat de daders deden en zal hen ook nooit vergeven.”

De eigenaars zeggen dat Sully erg graag gezien was in de buurt.

“Hij zat altijd op het voetpad, hij werd geaaid en volgde mensen in de straat. Hij sloop regelmatig binnen in een naburige tandartsenpraktijk en maakte er vrienden in de wachtkamer”, zeiden ze.

De hond in kwestie bevindt zich momenteel onder de hoede van de dierenbescherming totdat hij klaar is om in een nieuwe thuis ondergebracht te worden.

VIND JIJ DAT DEZE JONGEREN VOLDOENDE GESTRAFT WERDEN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT.