SAMANTHA DE JONG vertrekt volgende week naar een kliniek in Schotland, om daar te worden verlost van de psychische ziektes die haar kwellen. Tot die tijd zou BARBIE in een Haagse kliniek worden beschermd tegen de buitenwereld. Dáár is ze echter alweer uitgezet…

Het had een mooie opmaat moeten worden naar haar definitieve herstel, of althans, een poging daartoe. Die is echter alweer gestrand, bijna letterlijk, in een Haagse kliniek op een paar kilometer van de zee. SAMANTHA DE JONG, beter bekend als BARBIE uit Oh Oh Cherso, kreeg er een ontslag in stijl. Na alle ellende van de afgelopen tijd, leek ook dít niet goed te kunnen gaan.

Het blijkt dat Barbie de kliniek niet uit vrije wil heeft verlaten. De Haagse is eruit gezet. Dat bevestigt haar nieuwste vriend JEFFREY VAN DER MEER aan PRIVÉ. „Maandagochtend heeft ze te horen gekregen dat ze niet meer welkom is. Er mag daar niet worden gefilmd en gefotografeerd, maar zij had mij een filmpje doorgestuurd dat zij daar had opgenomen.”

Daar was heel wat aan vooraf gegaan. „Het personeel van de kliniek voelde zich door ons bedreigd. Dat komt zo: afgelopen zondag mocht Samantha niet met mij en wat vrienden mee, terwijl ze dat wel wilde. Wij vinden dat ze zo niet met haar mogen omgaan. Toen hebben wij tegen het personeel gezegd: ’Als jullie niet met ons willen meewerken, stappen wij naar de media.’ Zij kreeg vervolgens een waarschuwing dat ze zo niet mocht doen.”

Daarmee was de kous echter nog niet af. „Uiteindelijk mocht ze mee, we zijn gaan eten in Rijswijk, en daarna heb ik haar weer teruggebracht. Even later krijg ik van haar een video doorgestuurd dat een of andere pipo daar in die kliniek staat te snuiven, in het zicht van cliënten die proberen af te kicken”, zegt Jeffrey.

„Ik heb gelijk actie ondernomen, zodat daar wat aan gedaan werd. Eerst werden we afgesnauwd, terwijl ik juist vind dat ze in plaats daarvan goed zouden moeten opletten wat er in die kliniek gebeurt. Ik zit er niet op te wachten dat Samantha daar drugs krijgt.”

Daarom is haar vriend verheugd dat ze, door de regels te overtreden, eruit is gezet. „Ik ben heel blij dat ze mij die beelden heeft gestuurd, want nu is ze weer bij mij, en daar is ze beter af.”

Samantha blijft nu bij Jeffrey, tot ze vertrekt naar Schotland. „Ze gaat zestien weken”, zegt haar vriend. „De eerste drie weken mag ze geen contact hebben met de buitenwereld, daarna met mij, haar vader en moeder, tante en nicht. We mogen op bezoek komen en dat ga ik sowieso doen. Ik hoop dat ze als herboren terugkomt, dat we met z’n tweeën een mooie toekomst tegemoet gaan.”

Ondertussen wacht hem nog wel een robbertje met Barbies laatste ex, ROLF TANGEL, wiens woede hij op de hals haalde door iets met de hoogblonde Haagse te beginnen, terwijl Rolf in Spanje zat, hopend op een hereniging met de realityster bij thuiskomst. „Ze heeft mij blijkbaar vervangen door Jeffrey”, zegt hij teleurgesteld.

Rolf keert komende week terug naar Nederland en kondigt aan Jeffrey dan op te zoeken voor een gesprek ’van man tot man’.

„Zij wil hem niet meer, ze is helemaal klaar met hem”, zegt Jeffrey. „Samantha wilde een nieuwe start en ik heb haar geholpen met haar gezondheid en de behandeling die ze gaat krijgen in Schotland. Dat zou Rolf niet voor haar doen. Ze verdient gewoon een normaal leven.”

De kliniek laat desgevraagd weten geen informatie te mogen verstrekken over cliënten.

Bron: De Telegraaf