Donderdag arresteerde de politie zeven mannen die ervan verdacht worden dat ze vergevorderde plannen hadden voor een grootschalige terreuraanval op Nederlands grondgebied. Twee verdachten komen uit Rotterdam, drie uit Arnhem, een uit Vlaardingen en een uit Huissen.

De aanhoudingen vonden plaats in Weert en Arnhem. De mannen hadden vijf handvuurwapens in hun bezit. De politie en het Openbaar Ministerie zijn ervan overtuigd dat ze met de arrestaties een terroristische aanslag verijdelden.

Het onderzoek begon al in april 2018 naar aanleiding van informatie van de AIVD (Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst). De politie bracht een groep terreurverdachten in kaart rond een 34-jarige man van Iraakse afkomst woonachtig in Arnhem. In 2017 werd de man veroordeeld omdat hij probeerde uit te reizen naar IS-strijdgebied. Twee medeverdachten liepen een gelijkaardige veroordeling op.

Volgens een ambtsbericht van de AIVD wilde de groep een aanslag plegen op een groot evenement en zoveel mogelijk slachtoffers maken.

De aanhoudingen werden uitgevoerd door anti-terrorismeteams van de Dienst Speciale Interventies ondersteund door helikopters en observatieteams.

Vermoed wordt dat het de bedoeling was om op een evenement een terreuraanval te plegen met AK47’s en bomvesten en op een andere plek een autobom tot ontploffing te brengen. Daarvoor waren de verdachten onder andere op zoek naar grondstoffen voor autobommen, handgranaten en Kalasjnikovs.

Wegens de verregaande vorderingen van de verdachten, zagen de onderzoekers zich nu dus gedwongen om in te grijpen. Het onderzoek naar de precieze doelwitten van de verdachten wordt nog volop gevoerd.

DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ OPGELUCHT BENT DAT DIT TERREURNETWERK OPGEROLD WERD!
bekijk de video hieronder